Povestea pâinii Varga – Inceputuri, prezent și viitor!

Primii pași!
Varga Quattro, este unul dintre cei mai importanți jucători ce activează pe piața producătorilor din domeniul panificației din Nord-Vestul României. Firma a fost înființată în anul 1994 de către familia Varga, care își are rădăcinile în comuna Petrești din judetul Satu Mare. O familie nobilă, știută și respectată în zonă, o familie destoinică cu credință în Dumnezeu, o familie numeroasă, frumoasă și iubitoare de om. După cum spuneam mai sus, 1994 este anul în care începe povestea familiei de brutari Varga, în care patru frați, patru băieți, pun bazele unei brutării în satul învecinat Sanislău, aflat la doar 4 km de satul natal Petrești. Doi dintre frați se duc cu gândul la un trai mai bun în Germania la muncă, unde trudesc din greu zi și noapte strângând bănuț după bănuț în speranța că visul lor să devină realitate. Făcând parte din categoria oamenilor cumpătați și în același timp conștienși că disciplina financiară este foarte importantă, au reușit să adune capitalul necesar pentru a pune în funcțiune prima brutărie. În tot acest timp ceilalți doi frați, rămân acasă ocupându-se de proiectul, construcția și mai apoi de funcționarea în bune condiții a brutăriei.

Am evoluat împreună!
Astfel, din anul 1996, cu echipă mică de brutari și ucenici, se frământă și se coace prima șarjă de pâine Varga ce ajunge mai apoi pe masa câtorva săteni spre a fi evaluată. Aceștia fiind foarte mulțumiți de calitatea pâinii, au răspândit repede vestea în sat in legatură cu pâinea familiei Varga. În zilele următoare sătenii au făcut rând la brutărie să primească pâinea aburindă, proaspăt scoasă de brutar din cuptor. În vremurile acelea brutăriile erau puține iar pâinea de calitate era destul de greu de găsit. Ca urmare, sătenii au răspândit repede vestea la oraș, la copii, nepoți, rudenii și prieteni cum că în Sanislău se face pâine bună. Vestea s-a răspândit repede chiar și în alte orașe din Nord – Vestul României. De atunci, la nivel regional, în mentalul colectiv se menține ideea că pâinea familiei Varga este cea mai bună din zonă. Sătenii din alte localități și cetățenii din orașe i-au invitat să frământe și să coacă pâine și pentru ei. Și uite așa, familia Varga a deschis brutării, magazine și chiar o moară proprie în mai multe localități ale zonei cum ar fi: Ciumești, Tiream, Carei, Livada și chiar și în Cluj Napoca, pentru ca astfel, consumatorii să poată găsi produsele de panificație și patiserie marca Varga în cât mai multe locuri, cât mai aproape de ei. De-a lungul anilor ce au urmat și până în prezent, pe lângă o diversificare a sortimentului de pâine s-a introdus și o gamă largă de produse de patiserie și chiar cofetărie.

Viitorul sună bine!
Și în prezent, cei patru frați Varga sunt foarte activi în firmă, dar și noua generație a familiei a început să capete un rol din ce în ce mai important în companie și astfel să continue povestea de succes a brutăriei aducând un suflu nou și benefic activității de producție și distribuție. Deși brutăria a trecut de mult de granițele unei companii de interes local, cei de la Varga nu au uitat niciodată de valorile de bază, de rădăcini și de începuturi, repere permanente în momentele de cotitură, și în proiecțiile de viitor ale companiei.